Máglyarakás 6

Hozzávalók:
5-6 db zsemle vagy kifli, briós, kalács, 4 tojás, 30 dkg alma, 15 dkg cukor, 10 dkg barackíz, 6 dkg vaj, 3 dl tej, 3 cl rum, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 késhegynyi őrölt fahéj, 2 evőkanál porcukor.

A szikkadt péksüteményt karikákra (illetve kockákra vágjuk). Leöntjük forró tejjel, amelybe belekevertük a tojássárgáját, 5 dkg porcukrot, 3 dkg vajat. A maradék vajjal kikenünk egy tepsit, és zsemlemorzsával meghintjük. Ebbe beletesszük a megáztatott zsemle felét. Erre almapürét simítunk, amit úgy készítettünk, hogy a meghámozott, szeletekre vágott almát10 dkg cukorral, kevés fahéjjal megpároljuk, ügyelve arra, hogy a leve elpárologjon. Erre az almatöltelékre tesszük a beáztatott zsemle másik felét. Megkenjük 8 dkg barackízzel, rummal meglocsoljuk, és körülbelül 30 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, belekeverjük a maradék cukrot és a barackízt, ezzel a habbal egyenletesen bevonjuk a tésztát. A tetejét villával megcifrázzuk, és a sütőbe visszatéve további 10-15 percig sütjük. Porcukorral meghintve melegen tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése