Méteres kalács 3.

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 4 db tojás, 1,5 dl víz, 1,5 dl olaj, 1 csomag sütőpor, 4 evőkanál kakaó.
A krémhez:
25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 tasak puncs puding, 2 dl tej.
A csokimázhoz:
3 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaó, 3 evőkanál víz.

A porcukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat, a liszttel előzőleg elkevert sütőport, a keményre felvert tojásfehérje habot és az egészet jól összekeverjük.
A masszát kettéosztjuk, egyik feléhez hozzákeverjük a kakaót, és őzgerinc formában mindkét tésztát megsütjük (180 °C, kb. 20-20 perc), majd ha kihűlt, megtöltjük.
A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejjel elkészítjük a pudingot, és ha kihűlt, a kikevert margarinhoz adjuk. Az elkészült tésztát felszeleteljük, felváltva (egy világos, egy sötét) megkenjük a krémmel, és jó szorosan sorba rakjuk. A tészta tetejét csokimázzal vonjuk be, másnap, ferdén szeletelve tálaljuk. Díszíthetjük még gyümölcsvelővel, befőttel és tejszínhabbal.
A mázhoz a porcukrot a kakaóval és a vízzel sűrű péppé főzzük, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése