Méteres kalács 2.

6 tojás sárgáját 30 dkg cukorral jól kikeverünk, 1 dl vizet, 1 dl olajat, 30 dkg lisztet, 1 sütőport, végül a 6 tojás keménnyé felvert habját adjuk hozzá.
Két részre osztjuk a tésztát, feléhez kakaót keverünk, a másik felét hagyjuk sárgán. két őzgerincformát kizsírozunk és kilisztezünk. Az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és lassú tűznél megsütjük. Kihűlés után felszeleteljük a tésztákat a gerincformának megfelelően.
Krém: 
2 puncspudingot 1/2 l tejben sűrűre főzünk. 20 dkg vajat 20 dkg cukorral és egy kis rummal jól kikeverünk, és a kihűlt pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztákat töltjük: sárga tészta - krém - barna tészta - krém. Csokimázzal bevonjuk. Ferdén szeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése