Méteres kalács 6.

4 tojássárgáját 25 dkg porcukorral kikeverünk. Hozzáadunk 1,5 dl olajat, 1,5 dl meleg vizet, 25 dkg lisztet, ¾ sütőport és a 4 tojás felvert habját.
Kétfelé vesszük a masszát, az egyik felébe 4 evőkanál kakaót teszünk, és őzgerinc formában kisütjük.
Krém:
25 dkg vajat, 15 dkg porcukrot, 4 evőkanál rumot habosra keverünk. 1 csomag puncs pudingot a szokásos módon megfőzünk, s ha kihűlt a masszához keverjük.
Ha a tészta kihűlt, felszeleteljük, és állítva egyenként megkenjük a kihűlt krémmel. 1 szelet sárga tészta, krém, 1 szelet barna tészta, krém. Felváltva, míg el nem fogy.
Végül az egész tésztát csokimázzal bevonjuk.
Másnap ferdén vágunk fel belőle, csak annyit, amennyi szükséges.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése