Képviselő fánk

Hozzávalók a tésztához:
2 dl víz, 2 dl olaj, 2 csipet só, 2 csipet cukor, 20 dkg liszt, 8 db tojás.
Sárgakrémhez:
1 l tej, 30 dkg kristálycukor, 2 dkg vaníliás cukor, 14 dkg vaníliás pudingpor. Cukrozott tejszínhabhoz: 5 dl tejszín, 1 dkg vaníliás cukor, 4 dkg porcukor.

Készítése:
Kellő méretű edénybe téve a vizet, olajat, sót, porcukrot keverés mellett felforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet. Visszatéve a tűzre állandó keverés mellett besűrítjük. Habverő segítségével a masszához adjuk az egész tojásokat egyenként jól elkeverve. Nyomható, nem kemény, de nem is folyós tésztát kell kapni.
Kissé zsírozott tepsibe nyomózsákkal (lehet kanállal is) egymástól kellő távolságba (többszörösére nő sütés közben) kiadagoljuk a masszát. Előmelegített vízgőzös sütőben 180-200 °C-on, csukott ajtónál 15-20 perc alatt készre sütjük. Az utolsó percekben szikkasztjuk.
Cukrozott tejszínhab készítése:

Összeállítás:
Ha a képviselőfánk kihűlt, a felső kb. 1/3-ad részen kalapot vágunk és az alsó 2/3-ad részbe csillagcső segítségével először sárgakrémet, majd cukrozott tejszínhabot töltünk.  A kalapot a tetejére helyezzük. Díszíthetjük porcukorral, de a kalaprészt lehet olvasztott cukorba is mártani, ekkor teteje meghinthető darált dióval.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése