Csokis madártej

Hozzávalók:  
1 l tej, 3 tojás kettéválasztva, 2-3 evőkanál porcukor + 3 evőkanálcukor, 2 vaníliás cukor, 1 evőkanálliszt, főző csoki, vagy csoki mikulások, csoki nyuszik.

A tejet takaréklángon feltesszük egy lábosban főni. Közben a tojások fehérjéjét habverővel keményre felverjük, hozzákeverünk 2-3 evőkanál porcukrot, - ki mennyire édesszájú -, és 1 tasak vaníliás cukrot.
Evőkanállal a tejbe a felvert tojásfehérjéből galuskákat szaggatunk, egyszerre 4-5-öt, hogy kényelmesen elférjenek, kb. 1 perc múlva, megfordítjuk őket, majd következő 1 perc múlva szűrőkanállal félretesszük a megfőtt habfelhőket egy tálba, amit rögtön fedjünk le, hogy ne essenek össze a habok. Amíg van a habból, addig szaggatjuk, főzzük, félretesszük, lefedjük...
Azután a tejet félrehúzhatjuk a tűzről. A tojássárgákhoz keverjünk 3 ek cukrot, egy vaníliás cukrot, és egy evőkanál lisztet. A tejből tegyünk egy-két evőkanálnyit a tojássárgás keverékhez, azzal hígítsuk, és úgy öntsük hozzá a tejhez, kevergetve, hogy ne csomósodjon.
Tördeljük a vaníliás tejbe a csokikat, húzzuk vissza a tűzre, és állandó kevergetés mellett forraljunk rajta egyet.
Végül a habfelhőket öntsük a kész csokis tejre, és lefedve hűtsük le.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése