Mandulás marcipán golyó

Hozzávalók:

3 dl tej, 1 kg cukor, 20 dkg finomliszt, l margarin, 3/4 mandula aroma, kb. 20 dkg mandula, kevés kakaó.


A 3 dl tejet és az 1 kg cukrot beletesszük 3 literes lábosba (azért ilyen nagyba, mert kifuthat), 8 percig állandóan kevergetve forraljuk. Tűzről levéve beletesszük a lisztet és visszatéve a tűzre 8 percig állandó kevergetés közben, forraljuk. A főzési időt feltétlenül tartsuk be!!!

Levéve, még forrón belekeverjük a margarint. Mikor kezd hűlni, beletesszük az aromát, és golyókat formálunk belőle, a golyók közepébe beleteszünk egy mandulát, ha megmeredt kakaóporba hempergetjük.

Dióval is el lehet készíteni, a mandula helyet dió, a mandula aroma helyett dió aroma.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése