Diós mézeskalács

Összeállítás: 20 perc
Sütés: 55 perc

Hozzávalók:
13 dkg rétesliszt, 15 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, ½ kiskanál őrölt fahéj, ½ kiskanál gyömbérpor, ½ kiskanál mézeskalácsfűszer, 6 dkg összevagdalt dió, 5 dkg barna cukor, 13 dkg olvasztott vaj, 24 dkg méz, 1 evőkanál reszelt narancshéj, 1 ¼ dl friss narancslé, 1 simára vert tojás

Elkészítése:
A sütőt 160 °C-ra bemelegítjük. Egy 14 x 21 cm-es püspökkenyérformát kissé kizsírozunk, és sütőpapírral kibéleljük. A lisztet a tálba szitáljuk, és a szódabikarbónával meg a fűszerekkel összekeverjük. A többi hozzávalóval apránként eldolgozzuk. A tésztát, az előkészített formába simítjuk, és a forró sütőbe tolva, 55 percig, tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve 3 percig a formában pihentetjük, majd rácsra vagy deszkára borítva hűtjük ki. Citromkrémmel is bevonhatjuk, de felszeletelve, vajjal megkenve is élvezhetjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése