Máglyarakás 3

Hozzávalók:
8 db zsemle, 40 dkg alma, 3 db tojás, 20 dkg cukor, 12 dkg barackíz, fél liter tej, 8 dkg margarin, 2 cl rum, őrölt fahéj, 2-3 dkg zsemlemorzsa

A szikkadt zsemléket szeletekre vágjuk, és leöntjük forralt tejjel, amelybe előzőleg belekevertük a tojássárgákat, a cukor 1/3-ad részét és az olvasztott margarinnak a felét. Ezután egy mélyebb sütő-tepsit a megmaradt margarinnal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk, és beletesszük az áztatott zsemleszeletek felét. Az almát szeletekre vágjuk, és félig megpárolva szétterítjük a zsemlemasszán. Fahéjas cukorral megszórjuk, és szétterítjük rajta a zsemleszeletek másik felét. Rummal meglocsoljuk, és bekenjük a barackíz felével. Sütőben körülbelül 25-30 percig sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése