Gyömbéres keksz

Összeállítás: 30 perc
Sütés: 15 perc

Hozzávalók kb. 50 db-hoz:
13 dkg vaj, ½ dl méz, 26 dkg finomliszt, 2 kiskanál gyömbérpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 8 dkg porcukor, 1 tojás, apróra vágott cukrozott gyömbér vagy cukrozott narancs-, ill. citromhéj, 15 dkg olvasztott étcsokoládé

Elkészítése:
A vajat a mézzel egy kis lábaskába tesszük, és kevergetve felolvasztjuk. A lisztet a gyömbérporral, a cukorral, a szódabikarbónával elkeverjük, majd a vajas mézzel és a tojással összegyúrjuk. A tésztából kiskanállal gömböket formázunk, amiket zsírozott tepsire ültetünk, a kezünkkel kissé lenyomjuk. Minden süteményre 1-1 kis darabka cukrozott gyömbért nyomunk. Közepesen meleg (180 °C) sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve a tepsin rövid ideig állni hagyjuk, majd rácsra vagy deszkára átszedjük. Végül olvasztott csokoládét csöpögtetünk a tetejükre, és hagyjuk megdermedni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése