Csokis madártej 2.

Hozzávalók:
1 vaníliarúd, 2 liter tej, 7 tojás, pár csepp citromlé, csipetnyi só, 8 evőkanál kristálycukor, 2-3 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál keserű kakaópor és 30 dkg étcsoki (4 evőkanál keserű kakaópor is lehet és akkor a csoki elhagyható), 2 csapott evőkanál étkezési keményítő vagy főzni való vanília ízű pudingpor, pár csepp rumaroma vagy 2-3 kiskanál rum  (aroma)

A vanília rudat hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk, majd a tejhez adjuk mindkettőt. Melegedni a tűzre rakjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé pár csepp citromlével meg a sóval ízesítjük, és beleszórjuk a cukor felét meg 1 csomag vaníliás cukrot is.
A cukros tojáshabot evőkanállal a gyöngyözve fövő (nem szabad forralni) tejbe szaggatjuk (több adagban). Kb. 1 perc múlva megfordítjuk, újabb perc múlva szűrőkanállal tálba szedjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral és vaníliás cukorral, a kakaóporral, a keményítővel vagy pudingporral, rummal jó habosra keverjük, majd az olvasztott, de nem forró csokit is hozzáadjuk.
A tejet majdnem felforraljuk, 2-3 evőkanálnyit a csokis tojáshoz keverünk majd habverőben folyamatosan keverve, az egészet a tejbe zúdítjuk. Épp csak 1-2 percig főzzük, ez alatt kissé besűrűsödik, de továbbra sem szabad forralni. A tűzről lehúzzuk, kihalásszuk a vanília rudat. Kihűtjük, majd tálaláskor a hófehér habgaluskákat ráültetjük a barna csokis tej tetejére.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése