Epres (vagy málnás) madártej

Felforralunk 9 dl tejet 10 dkg cukorral. Közben habbá verünk 9 tojásfehérjét 3 dkg kristálycukorral, és a forró tejbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból az édes tejbe. 1 perces forralás után megfordítjuk a tejben a galuskákat, hogy a másik felük is megfőjön, majd szűrőkanállal szitára tesszük, lecsurgatjuk. A tojások sárgáját simára keverjük 1 púpos evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 2 evőkanál liszttel meg 1 dl hideg tejjel, és állandóan kevergetve szűrjük hozzá a tejet, amiben a hab főtt, meg ami a habgaluskákból lecsöpögött. Habverővel kevergetve, gőz fölött sűrű krémmé főzzük, kihűtjük, majd hozzákeverünk 50 dkg leszemezett, villával összetört, vagy turmix gépben szétvert epret (később málnát). Mély üvegtálba öntjük, tetejére ültetjük a habgaluskákat, és néhány szép gyümölcsszemmel díszítjük. Jégbe hűtve kínáljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése