Cointreau torta

A piskótához:

veszünk 4 egész tojást, amit 10 dkg kristálycukorral habosra felverünk. Utána 10 dkg lisztet és vaníliás cukrot hozzákeverünk könnyedén, és egy 22 cm átmérőjű tortakarikába öntjük, majd kb. 180 °C sütőben (ez az 5-ös vagy a 6-os fokozatnak felel meg) 25, max 30 percig sütjük. Tanácsos már előző nap kisütni a piskótát, amit egyébként kétszeri vágással három egyenlő részre osztunk, és krémmel töltjük.

A krémhez:

felverünk fél liter tejszínt, majd egy fél dl narancslikőrt és 2-3 csomag vaníliás cukrot adunk hozzá. Miután felvertük keményre, az egyharmadát az alsó piskótalapra kenjük, amire egy kb. 4-5 mm vastagságú fehér marcipánlapot teszünk. (Mikor kinyújtjuk a lapot, ugyanazzal a karikával vágjuk ki, amiben a piskótát sütöttük.)

A marcipánlapot bekenjük vékonyan tejszínnel, majd rátesszük a másik piskótalapot, amit a tejszín második harmadával megkenünk, végül lefedjük a harmadik piskótával. A krém harmadik harmadával bekenjük a torta tetejét és az oldalát. Zöld színű marcipánnal fedjük a tetejét, az oldalát gorombára vágott dióval vagy mogyoróval bepanírozzuk. Még szebb, ha higított csokit teszünk egy zacskóba, annak a hegyét egész vékonyan kivágjuk, és keresztül-kasul bespricceljük a kész tortát. Ha még szebbre akarjuk készíteni, akkor ebből a csokoládéból kb. 3 cm átmérőjű pasztillákat nyomunk egy kartonlapra, betesszük a fagyasztóba, és pár percig hagyjuk dermedni. Ezzel díszítjük a torta szélét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése