Hólabda 2.

Tésztához:
40 dkg cukor, 8 tojás, 8 kanálnyi forró víz, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 kanál kakaó
Krémhez: 12,5 dkg vaj, 12,5 dkg cukor, rum, 3 dl tej, 1 cs. vanília, 3 evőkanál grízes liszt
Tészta:
A cukrot, tojássárgáját a vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet (amit már összekevertünk a sütőporral), kakaót és a legvégén a tojásfehérjét. Ezt egyben kisütjük egy nagy tepsiben, hogy ne legyen magas a tészta. Ha kihűlt kiszaggatjuk kis kerek formákkal a tésztát, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Krém: 
A cukrot a vajjal és a rummal jól elkeverjük. A tejből, vaníliából és a lisztből kemény krémet főzünk. Ha ez kihűlt, elkeverjük a simára vajjal, majd a fent említett módon. Helyes kis hólabdákat kapunk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése