Mogyorós csigák

(Munka: kb. 30 perc, Fogyasztható: kb. 1 óra múlva)

Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
3-3 dkg cukrozott narancs- és citromhéj, 8 dkg mogyoró, 2 tojás, 25 dkg cukor, 1-1 csipet őrölt szegfűszeg, fahéj és kardamom, 25 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál szilvapálinka (vagy citromlé), vaj a tepsihez

Előkészítés:
A cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk. A mogyorót összevagdaljuk.

Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Beledolgozzuk a fűszereket, a cukrozott narancs- és citromhéjat, a mogyorót, a lisztet és a sütőport.
A sütőt 200°C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit. A tésztából kb. 40 db golyót formázunk, és a tepsire rakosgatjuk. A sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
Apró lyukat vágunk egy nejlonzacskó vagy zsírpapírból csavart tölcsér végén. A porcukrot elkeverjük a pálinkával (vagy citromlével), a zacskóba töltjük, és csigavonalban megdíszítjük vele a golyókat. Hagyjuk megszáradni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése