Diétás kalács

Hozzávalók:
30 dkg kukoricaliszt, 30 dkg rizsliszt, 2 egész tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 3-4 dl tej, kevés só

Elkészítés:
Kevés cukrozott tejben megkelesztjük az élesztőt. A langyos kukorica- és rizslisztet tálba szitáljuk, jól összekeverjük a cukorral és a sóval. A lisztben mélyedést készítünk, és hozzáöntjük az előzőleg habosra felvert tojást és a megkelt élesztőt, majd összedolgozzuk. Közepes keménységű tésztát készítünk. Dagasztás közben apránként a tésztára öntjük az olvasztott, langyos margarint. A tésztát addig dagasztjuk, amíg a kezünkről és az edény oldaláról könnyen el nem válik. Letakarjuk, és 1 órán át, kelesztjük, átgyúrjuk, megfonjuk, kivajazott tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése