Boros epertorta

Elkészítési idő:
40 perc, hűtés nélkül

A töltelékhez:
1 tasak őrölt fehér zselatin
125 ml fehérbor
3 tojássárgája
120 g cukor
1 tasak vanillincukor
1 evőkanál citromlé
125 ml fehérbor
250 ml tejszín
300 g eper
1(26 cm átmérőjű) piskóta tortalap
A díszítéshez:
250 ml tejszín
1 tasak habfixáló
1 tasak vanillincukor
50 g hámozott, szeletelt
mandula
néhány szem eper
Elkészítési idő:
40 perc, hűtés nélkül

1. A töltelékhez a zselatint a borral kis edényben elkeverjük és 10 percig állni hagyjuk.
2.  A tojássárgáját, cukrot, vanillincukrot, citromlevet és bort vízfürdőben sűrűn folyós, habos masszává verjük. A tálal a vízfürdőből kivéve kihűlésig tovább verjük.
3. A zselatint keverés közben addig melegítjük, amíg felolvad és a tojásos masszához keverjük. Amint sűrűsödni kezd, a tejszínből kemény habot verünk és óvatosan belegörgetjük.
4. Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát levesszük, darabokra vágjuk. A tortalapot vízszintesen egyszer átvágjuk és az alját tortástálra tesszük.
5. A krém felét az alsó tortalapra egyenletesen rákenjük. Az epret elosztjuk rajta és a maradék krémmel megkenjük. A felső tortalapot rátesszük és enyhén rányomjuk.
6. A tejszint a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, A torta oldalát és tetejét a hab 2/3-ával bevonjuk és kb. 25 percre hideg helyre tesszük.
      7.  A mandulát kis serpenyőben zsíradék nélkül megpirítjuk és hűlni hagyjuk. A torta oldalát a mandulával beszórjuk.
8.  A fennmaradt tejszínhabot hullámvonalas csővégződésű nyomózsákba töltjük és a torta tetejét ezzel díszítjük, az előkészített, félbevágott eprekkel kirakjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése