Trüffelszelet

Elkészítési idő:
40 perc, a hűtés ideje nélkül

Hozzávalók:

300 g félkeserű csokoládé­bevonó,
400 ml tejszín
6 tojássárgája,
75 g szitált porcukor,
100 ml tojáslikőr
kb. 35 db vajas keksz
125 ml tejszín,
2 evőkanál félkeserű csokoládéforgács
 

1. A csokoládébevonót durván feldaraboljuk és kis edényben, vízfürdőben, gyenge hőfokon simára keverjük, kissé hűlni hagyjuk.
2. A tejszínből kemény habot verünk. A tojássárgáját a por­cukorral fehérhabosra keverjük. A tojáslikőrt és a csokoládéi óvatosan belekeverjük, a tejszínhabot beleforgatjuk.
3. A massza egy részét bő I cm vastagon egy sülő- vagy pergamenpapírral bélelt (25x11 cm-es) szögletes formába töltjük, a vajas keksszel sűrűn kirakjuk. Erre újra krémet, illetve keksszel teszünk, amíg a krém elfogy. A formát egy éjszakán át hűtőszekrényben tartjuk.
4. A tortát süteményes tálra kiborítjuk, a papírt lehúzzuk. A tejszínből kemény habot verünk, nyomózsákba töltjük és a tortát ezzel bevonjuk, tetejét a csokoládéforgáccsal díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése