Mandulakrémtorta kandírozott ibolyával

A krémhez:
150 g puha vaj
125 g finom szemcséjű cukor
1tasak vanillincukor
3 tojássárgája
150 g hámozott, őrölt mandula
½ tasak vanillincukor
125 ml tejszín
A tortalaphoz:
250 ml tej
3-4 evőkanál rum
250 g babapiskóta
A díszítéshez:
500 ml tejszín
2  teáskanál cukor
2 tasak habfixáló
néhány kandírozott ibolya


1. A krémhez a vajat keverőgéppel habosra keverjük. A cukrot és vanillincukrot apránként hozzáadjuk és addig keverjük, amíg sima masszát kapunk.
2. A tojássárgájái egyenként belekeverjük, a mandulát, vanillincukrot és tejszínt a középső fokozaton belekeverjük.
3. A tortalaphoz a tejet és rumot elkeverjük, a babapiskótát beleforgatjuk és félretesszük.
4. Egy (26 cm átmérőjű) tortakarikát alufóliával kibélelünk, tortástálra tesszük és a babapiskóta felével kirakjuk.
5. A krém Telével megkenjük, a fennmaradt babapiskótát rátesszük, a krém másik felét rárakjuk és tetejét elsimítjuk. A tortát 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
6. Tálalás előtt a tortakarikát és a fóliát levesszük. A tejszínből a habfixálóval kemény habot verünk, ezzel a torta tetejét és oldalát bevonjuk, tetejére teáskanállal kis mélyedéseket nyomunk és a kandírozott ibolyával díszítjük.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése