Rumos tallér

A tészta alapreceptje

Hozzávalók (50 darabhoz):
12,5 dkg darált mogyoró,
22,5 dkg liszt,
10 dkg lágy vaj,
10 dkg cukor,
½ teáskanál őrölt gyömbér,
2 tojássárgája,
1 citrom reszelt héja,
csipetnyi só

Előkészítés:
A mogyorót összedolgozzuk a liszttel, a vajjal, a cukorral, a gyömbérrel, a tojássárgákkal, a citromhéjjal és egy csipet sóval. Cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és egy órára betesszük a hűtőbe.

Plusz hozzávalók:
50 dkg mogyoró,
10 dkg porcukor,
2 evőkanál rum

Elkészítés:
A tésztából nagyobb diónyi golyókat formázunk, és mindegyikbe (az oldalukba is) mogyorószemeket nyomunk.
A sütőben 180 fokon (gázsütő 2. fokozat) kb. 15-18 percig sütjük, majd teljesen kihűtjük.
Összekeverjük a porcukrot a rummal, és a golyókra csurgatjuk.

Sütés előtt a golyók közepébe nyomhatunk egy-egy szem rumos meggyet; Elhagyhatjuk a mázat, helyette vastagon megszórhatjuk a golyókat porcukorral.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése