Cukrozott gyümölcsös tallér

A tészta alapreceptje

Hozzávalók (50 darabhoz):
12,5 dkg darált mogyoró,
22,5 dkg liszt,
10 dkg lágy vaj,
10 dkg cukor,
½ teáskanál őrölt gyömbér,
2 tojássárgája,
1 citrom reszelt héja,
csipetnyi só

Előkészítés:
A mogyorót összedolgozzuk a liszttel, a vajjal, a cukorral, a gyömbérrel, a tojássárgákkal, a citromhéjjal és egy csipet sóval. Cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és egy órára betesszük a hűtőbe.

Plusz hozzávalók:
15 dkg átszitált porcukor,
1 evőkanál forró víz,
1 evőkanál rum,
20 dkg cukrozott gyümölcs,
25-30 szem mogyoró

Elkészítés:
A leírtak szerint kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk és megsütjük.
Elkeverünk 15 dkg átszitált porcukrot 1 evőkanál forró vízzel és 1 evőkanál rummal. A formák közepére cseppentünk egy keveset, rányomunk 1-1 darabka cukrozott gyümölcsöt és egy fél mogyorót.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése