Narancsmázas tallér

A tészta alapreceptje

Hozzávalók (50 darabhoz):
12,5 dkg darált mogyoró,
22,5 dkg liszt,
10 dkg lágy vaj,
10 dkg cukor,
½ teáskanál őrölt gyömbér,
2 tojássárgája,
1 citrom reszelt héja,
csipetnyi só

Előkészítés:
A mogyorót összedolgozzuk a liszttel, a vajjal, a cukorral, a gyömbérrel, a tojássárgákkal, a citromhéjjal és egy csipet sóval. Cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és egy órára betesszük a hűtőbe.

Plusz hozzávalók:
15 dkg átszitált porcukor,
2 evőkanál narancslé,
1 evőkanál narancslikőr,
25-30 szem mogyoró

Elkészítés:
A tésztát lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, és köröket vagy más formákat szaggatunk ki belőle.
Sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk, és 180°C-on (gázsütő 2. fokozat) kb. 15 percig sütjük.
Elkeverjük a porcukrot a narancslével és a narancslikőrrel. Ecsettel a formákra kenjük, minden formára 3-4 fél mogyorót nyomunk, majd hagyjuk megszáradni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése