Mandulás csókok

(Munka: kb 30 perc. Fogyasztható: másnap)


Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):
2,5-2,5 dkg cukrozott narancs- és citromhéj,
18 dkg vágott mandula,
4 tojás,
25 dkg cukor,
½ citrom reszelt héja,
1 csapott evőkanál őrölt fahéj,
1 teáskanál őrölt szegfűszeg,
25 dkg liszt, 
kb. 30 db ostya (kb 7 cm átmérőjű),
15 dkg étcsokoládés tortabevonó,
30 db fél mandulaszem

Előkészítés:
A cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk. A vágott mandulát zsiradék nélkül világosra pirítjuk egy serpenyőben. Tányérra borítjuk.

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrozott narancs- és citromhéjat, a fahéjat, a szegfűszeget. A lisztet elkeverjük a pirított mandulával, és a masszába dolgozzuk. (Sűrű, nem folyós masszát kapunk.) A tésztát éjszakára betesszük a hűtőbe.
A sütőt 180°C-on (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát kb. 1 cm vastagon ostyákra simítjuk-halmozzuk, és a sütőben kb. 10-12 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A csokoládét a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük, azaz lábosba tördeljük és gőzfürdőben felolvasztjuk. Megkenjük vele a süteményeket, mindegyiket fél-fél mandulaszemmel díszítjük, és hagyjuk megszáradni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése