Ánizskarikák

(Munka: kb. 15 perc. Fogyasztható: másnap)

Hozzávalók kb. 100 darabhoz:
5 tojás, 50 dkg porcukor, 2 evőkanál ánizspálinka, 1 evőkanál ánizsmag, fél teáskanál sütőpor, 40 dkg liszt

Előkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

Elkészítés:
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az ánizspálinkát, az ánizsmagot, a sütőport és a lisztet. Alaposan összedolgozzuk. A masszát sima csőrös habzsákba szedjük, és a tepsire karikákat nyomunk. Legalább 4 órán át, de még jobb, ha egész éjszakán át száradni hagyjuk.
A sütőt 160°C-ra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A karikákat kb. 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése