Rejtélyes torta

Elkészítési idő:
30 perc, a hűlés ideje nélkül
 
1 (26 cm átmérőjű) piskóta tortalap

A vaníliakrémhez:
4 lap (vagy 7 g őrölt) fehér
zselatin
1  tasak vaníliaízű pudingpor
4 evőkanál cukor
500 ml tej
600-750 ml tejszín
2-3 tasak habfixáló
Az átitatáshoz:
kb. 200 ml tej
2  evőkanál rum
200 g babapiskóta
A díszítéshez:
250 ml tejszín
1 tasak habfixáló
1 evőkanál szitált porcukor
tojáslikőr
vagdalt pisztácia


A piskótalapot tortástálra tesszük, a tortakarikát köréje rakjuk.
A vaníliakrémhez a zselatint az előírás szerint beáztatjuk. A pudingporból a cukorral és lejjel a tasakon lévő leírás szerint - de csak 4 evőkanál cukorra! - a pudingot elkészítjük. A zselatint kinyomjuk és a pudingban felolvasztjuk, hűlni hagyjuk, közben időnként átkeverjük.
A Lejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és a kihűlt pudingba beleforgatjuk. A vaníliakrém egyharmadát a torta­lapra rákenjük.
Az átitatáshoz a tejet a rummal elkeverjük, a babapiskótát beleforgatjuk. Az átitatott piskóta felét a krémre tesszük és a maradék krém leiével megkenjük, erre a lennmaradt babapiskótát ráfektetjük ésa krém maradékával megkenjük. A tortát hűtőszekrénybe tesszük.
A tortakarikát eltávolítjuk. A tejszínből a habfixálóval és a cukorral kemény habot verünk, sima csőrű nyomózsákba töltjük és a torta tetejét kidíszítjük, a tojáslikőrt ráöntjük, a pisztáciával megszórjuk.

Ha a tortából gyerekek is esznek, a babapiskótát csak tejben forgassuk meg és a tojáslikőrt se tegyük a tortára.
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése