Hozzávalók:
20 dkg háj, 28 dkg liszt, 15 dkg dió, 12 dkg porcukor, 1 tojás, fél citrom leve és reszelt héja, késhegynyi őrölt szegfűszeg, 2 evőkanál tej, 3 dkg mandula, málna- vagy ribiszkedzsem, kevés só.
A hájat ledaráljuk, és a liszttel, a tejjel, a tojással, a megdarált dióval, a porcukorral, a citromlével és a reszelt héjával, sóval, szegfűszeggel alaposan összedolgozzuk. Legalább 1 órát pihentetjük, majd a tortamasszát elfelezzük, és az egyik részt alaposan kikent tortaformába töltjük. A málnadzsemmel vastagon bekenjük, ezután a másik részt is ráhalmozzuk, elegyengetjük, és a tetejét megszórjuk lehéjazott, finomra vagdalt mandulával. Kis vizet csepegtetünk a mandulára, hogy odaragadjon a tésztára. Előmelegített, forró sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg a beleszúrt hurkapálca teljesen száraz marad. 2 napig pihentetjük hűvös helyen, csak azután fogyasztjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése