Hájas krémes

Hozzávalók:
12 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, csipet só, 1 tojás, 1kávéskanál ecet. Annyi langyos víz, hogy jó puha rétestésztát kapjunk.

Tálban jól összedolgozzuk. Lisztezett deszkára borítva újnyi vastagra nyújtjuk.  Egyenletesen elkenünk rajta 10 dkg kétszer darált sertéshájat. Minden oldaláról felhajtjuk a széleit, majd az egészet kis téglalapra hajtogatjuk.
Hideg helyen pihentetjük, majd újra elnyújtjuk. Ezt ismételjük 4-szer. Végül négy részre osztjuk, nagyon vékony lapokra nyújtjuk. Tepsi hátán egyenként világosra sütjük.
Krém: vaníliás pudingot az előírás szerint felfőzünk, 10 dkg vajjal kikeverünk, a lapok közé kenjük. 2-2 lapot ragasztunk össze, porcukorral megszórjuk. Másnap szeleteljük, mikor megpuhult.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése