165 g cukor, 4 cm vaníliarúd hosszában kettéhasítva, 600 ml tejszín.
Keverjük össze a cukrot, a vanília rudakat és a tejszín felét egy közepes lábasban. Folytonos kevergetés mellett addig melegítsük, amíg a cukor teljesen elolvad. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a maradék tejszínt, és szedjük ki belőle a vanília rudakat. Öntsük a fagylaltot egy kibélelt formába. Fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul. Vegyük ki, vágjuk nagyobb darabokra, keverjük alaposan ki egy nagyobb tálban elektromos mixerrel, amíg krémesen lágy lesz, Öntsük újra formába, és Ismét tegyük mélyhűtőbe. Ismételjük meg a mixelést újra. Öntsük formába, fedjük le, tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul. Gyümölccsel, tejszínhabbal, karamella- és csokoládéöntettel a legfinomabb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése