8 közepes lime, 220 g cukor, 2 teáskanál finomra reszelt lime-héj, 310 ml lime-lé, 35 g pisztácia apróra vágva, 2 tojásfehérje habja, zöld ételfesték tetszőlegesen.
Keverjük össze a cukrot és a vizet egy közepes lábasban. Állandó keverés mellett addig melegítsük forralás nélkül, amíg a cukor elolvad. Főzzük további 10 percig lassú tűzön, fedő és keverés nélkül, amíg a keverék kissé besűrűsödik, majd hűtsük le.
A kihűlt cukros sziruphoz keverjük hozzá a reszelt ilme-héjat és az apróra vágott pisztáciát.
Öntsük az egész keveréket egy tepsibe, fedjük le, és tegyük a mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul.
A sörbethez adjuk hozzá a tojásfehérje habját és tetszés szerint az ételfestéket.
Egy nagyobb tálban elektromos mixerrel keverjük krémesre.
Öntsük formába, fedjük le, és tegyük a mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése