Hozzávalók (4-6 adag):
500 g áfonya, 500 ml víz, 110 g cukor, 2 evőkanál finomra reszelt citromhéj, 60 ml citromlé, 2 tojásfehérje habja.
Keverjük össze az áfonyát és a vizet egy közepes lábasban, állandó keverés mellett főzzük 15 percig. Adjuk hozzá a cukrot, folytonosan keverve főzzük tovább forralás nélkül, amíg a cukor elolvad. Vegyük le a tűzről, és hűtsük le. Keverjük hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Az áfonyás keverékhez adjuk hozzá a habbá vert tojásfehérjét, jól dolgozzuk össze mixerrel, amíg krémes lesz. Öntsük a sörbetet egy tepsibe, fedjük le. Tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése