Hozzávalók (6 adag):
110 g cukor, 125 ml víz, 60 ml száraz fehérbor, 2 közepes mangó meghámozva és feldarabolva (kb. 900 g), 500 ml narancslé, 2 tojásfehérje habja.
Keverjük össze a vizet a cukrot és a bort egy közepes lábasban. Lassú tűzön, forralás nélkül melegítsük, amíg a cukor elolvad. Fedő és keverés nélkül főzzük további 10 percig alacsony hőfokon.
Hagyjuk kissé kihűlni. Mixeljük krémesre a mangót és a narancslevet, majd keverjük hozzá a sziruphoz. Öntsük a keveréket egy tepsibe, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul.
A jégkását keverjük krémesre a tojásfehérjehabbal együtt egy nagyobb tálban elektromos mixer segítségével. Öntsük át egy szögletes püspökkenyérformába, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul. Friss mangóval és naranccsal díszítve kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése