Hozzávalók (4-6 adag):
400 ml kókuszkrém (konzerv), 300 ml tejszín, 250 ml tej,
1 vaníliarúd, 6 tojássárgája, 165 g cukor, 60 g kókuszreszelék.
Keverjük össze a kettévágott vanília rudat, a kókuszkrémet, a tejszínt és a tejet egy nagyobb lábasban, lassan forraljuk fel, majd távolítsuk el a vaníliát.
A tojássárgáját és a cukrot alaposan verjük fel egy nagyobb tálban, amíg jól elvegyül. Folyamatos lassú sugárban adagoljuk hozzá a forró tejes keveréket, majd öntsük vissza a lábasba. Lassan, forralás nélkül melegítsük, amíg kissé megsűrűsödik. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Öntsük az egészet tepsibe, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul.
Daraboljuk fel fagylaltot egy nagyobb tálban, majd elektromos mixerrel keverjük krémesen lágyra. Öntsük formába, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megsűrűsödik.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése