Hozzávalók (8 adag):
80 ml víz, 220 g cukor, 8 tojássárgája, 250 ml tejszín, 100 g apróra vágott grillázs, 80 g vágott pirított mandula, 5 db nagyobb felszeletelt sárgabarack, 185 g mascarpone, 60 ml Amaretto likőr, karamellforgács, 55 g porcukor.
Kenjünk ki egy szögletes püspökkenyérformát. Béleljük ki fóliával úgy, hogy a két oldalán annyira túlnyúljon, amivel később a forma tetejét is beboríthatjuk.
Keverjük össze a vizet és a cukrot, és melegítsük, amíg a cukor elolvad.
Főzzük további 5 percig lassú tűzön, amíg enyhén megsűrűsödik.
Verjük fel a tojássárgáját egy kis tálban elektromos mixerrel krémesen sűrűre. Vékony sugárban öntsük bele a forró cukros szirupba, és folytassuk a mixerrel a keverést további 10 percig, vagy amíg kihűl.
Öntsük át a keveréket egy nagyobb tálba. A tejszínt verjük habbá, keverjük hozzá a mascarponét és a likőrt, majd a többi hozzávalót.
Forgassuk bele a tojásos keverékbe, majd öntsük át a kibélelt formába.
Fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul. Borítsuk a parfét egy tálra, és óvatosan távolítsuk el a fóliát.
Vágjuk 8 nyolc szeletre, majd mindegyik szeletet vágjuk átlósan keresztbe. Karamellforgáccsal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése