Hozzávalók (4-6 adag):
3 tojás, 3 tojássárgája, 125 ml méz, 600 ml tejszín.
Keverjük össze a tojást, a tojássárgáját, valamint a mézet egy közepes tűzálló tálban, verjük kézi habverővel gőz fölött kb. 10 percig, amíg a keverék krémesen sűrű lesz. Vegyük le a tűzről, és óvatosan adjuk hozzá a tejszín felét.
Öntsük a keveréket egy tepsibe, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul.
Daraboljuk fel nagyobb tömbökre a fagylaltot, majd elektromos mixerrel ismét verjük fel krémesen lágyra.
A maradék tejszínt verjük habbá, és óvatosan forgassuk bele. Öntsük formába, fedjük le, és tegyük ismét mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése