Hozzávalók (6 adag):
500 ml tej, 3 fahéjrúd megfelezve, 170 g keserű csokoládé apróra vágva, 8 tojássárgája, 110 g porcukor, 300 ml tejszín.
Keverjük össze a tejet, a fahéjat és a csokoládét egy nagyobb hőálló tálban.
Állandó keverés mellett lassú tűzön addig melegítsük, amíg a csokoládé elolvad. Vegyük le a tűzről, hagyjuk állni 5 percig, majd szűrjük át egy üvegbe, hogy eltávolítsuk a fahéjat.
Elektromos mixerrel verjük krémesen sűrűre a tojássárgáját és a cukrot.
Vékony sugárban adjuk a csokoládés keveréket a tojássárgájához, és addig keverjük, amíg krémes lesz.
Öntsük a masszát lábasba, és állandó keverés mellett melegítsük forralás nélkül kb. 15 percig, amíg kissé megsűrűsödik.
Vegyük le a tűzről, öntsük át egy nagyobb tálba, és hűtsük le. Tegyük hűtőbe, amíg a keverék hideg lesz.
A fagylalthoz keverjük hozzá a tejszínt, majd öntsük az egészet tepsibe, fedjük le, és tegyük újra mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul.
Daraboljuk fel a fagylaltot, egy nagyobb tálban keverjük krémesre elektromos mixerrel. Öntsük át egy alagút-formába, fedjük le, és tegyük a mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése