Hozzávalók (8 adag):
4x60 g Snickers szelet darabokra vágva, 125 ml tejszín, 1 liter karamellfagylalt, 150 g pirított darabolt makadámiadió (mogyoróval helyettesíthető).
Négy darab 180 ml-es formát béleljünk ki sütőpapírral vagy alufóliával. (A fóliát körben befőttes gumival rögzíthetjük.)
A Snickers darabokat és a tejszínt egy tűzálló tálban addig melegítsük, amíg a csokoládédarabok megolvadnak. Közben folyamatosan kevergessük.
Ha összeolvadtak a csokoládédarabok, hagyjuk kihűlni. Elektromos mixerrel verjük fel habosra a kissé megpuhult fagylaltot, és adjuk hozzá a Snickerses-tejszínes keveréket és 110 g makadámiadiót.
Dolgozzuk össze alaposan a masszát, majd öntsük át formákba, fedjük le, és tegyük a mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
Borítsuk ki egy tálra, díszítsük egy kevés tejszínhabbal, majd a maradék dióba forgassuk bele a fagylalt felső szélét.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése