110 g cukor, 310 ml víz, 350 ml száraz vörösbor, 60 ml narancslé, 2 evőkanál ribizlizselé, 1 egész fahéjrúd, 5 szem szegfűszeg, ¼ teáskanál reszelt szerecsendió, 1 tojásfehérje habja.
Keverjük össze egy kis lábasban a cukrot és a vizet, majd lassú tűzön, forralás nélkül melegítsük fel, amíg a cukor elolvad. Főzzük további 10 percig lassú tűzön, fedő és keverés nélkül, amíg kissé megsűrűsödik.
Egy másik lábasban keverjük össze a bort, a narancslevet, a ribizli zselét és a fűszereket.
Állandó kevergetés mellett lassú tűzön melegítsük, amíg a zselé elolvad. Forraljuk fel. Öntsük a sziruphoz, távolítsuk el a nagyobb fűszerdarabokat, és hűtsük le. Öntsük tepsibe, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul.
Elektromos mixerrel verjük fel, dolgozzuk össze krémesen lágyra a sörbetet és a tojásfehérjehabot. Öntsük formába, fedjük le, majd újra tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése