Hozzávalók (4-6 adag):
500 ml tej, 8 tojássárgája, 150 g porcukor, 160 ml passiógyümölcs pép(kb. 8 passiógyümölcsből), 300 ml tejszín.
Forraljuk fel a tejet egy közepes lábasban. A tojássárgáját és a cukrot verjük fel krémesre egy közepes tálban, folyamatosan adjuk hozzá a forró tejhez.
Forralás nélkül lassú tűzön melegítsük addig, amíg a keverék kissé besűrűsödik.
A tetejét fedjük le fóliával, tegyük hűtőbe, és hűtsük 1 órán keresztül, illetve amíg teljesen lehűl.
Keverjük hozzá a passiógyümölcsöt a keverékhez, az egészet öntsük tepsibe, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul. Daraboljuk fel a fagylaltot, majd elektromos mixerrel verjük fel krémesen lágyra. Öntsük formába, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése