1 vaníliarúd, 300 ml tejszín, 430 ml tej, 3 egész fahéj darabokra törve, 6 tojássárgája, 110 g cukor.
Vágjuk ketté a vanília rudat, és szedjük ki belőle magokat. Keverjük össze a vanília rudat és magokat, a tejszínt, a tejet, a cukrot és a darabokra tört fahéjat egy közepes lábasban, lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 30 percet.
Elektromos mixerrel verjük fel krémesen sűrűre a tojássárgáját a cukorral, majd lassan adagolva keverjük bele a tejes keverékbe. Dolgozzuk össze, és lassú tűzön, forralás nélkül főzzük, hogy kissé megsűrűsödjön. Távolítsuk el a fahéjat és a vaníliát.
A krém tetejét fedjük le fóliával, és hagyjuk állni, amíg szobahőmérsékletű lesz. Öntsük az egészet egy tepsibe. Fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul.
Daraboljuk fel a fagylaltot, és egy nagyobb tálban verjük fel krémesen lágyra. Öntsük formába, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése