Hozzávalók (8 adag):
2 liter vaníliafagylalt, 100 g étcsokoládé darabokra vágva, 45 g kókuszreszelék, 75 g pirított mogyoró megtisztítva, 100 g gyümölcsös pillecukor.
Forró csokoládészószhoz:
300 ml tejszín, 100 g fehér pillecukor, 100 g étcsokoládé darabokra vágva.
Béleljünk ki egy 14x21 cm-es püspökkenyérformát sütőpapírral. Keverjünk össze
125 ml kissé megolvadt fagylaltot a csokoládéval egy tűzálló tálban, és lassú tűzön kevergetve melegítsük, amíg elolvad.
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 10 percig.
Keverjük össze a maradék lágy fagylaltot a többi hozzávalóval egy nagyobb tálban. Forgassuk bele a csokoládés keveréket. Öntsük át az előkészített formába, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
Borítsuk ki a fagylaltot egy tálra, és óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt.
Forró csokoládészósszal meglocsolva tálaljuk.
A forró csokoládészósz elkészítéséhez keverjük össze az összes hozzávalót egy közepes lábasban, és folytonos keverés mellett lassú tűzön melegítsük forralás nélkül, amíg a pillecukor, illetve a csokoládé elolvad.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése