Hozzávalók (6 adag):
8-10 közepes vörös szilva (kb. 700 g), 500 ml tej, 250 ml tejszín, 1 vaníliarúd, 6 tojássárgája, 110 g porcukor, 2 evőkanál pudingpor, 300 ml tejszín.
Vágjuk be a szilvákat az egyik oldalukon végig, majd tegyük forrásban levő vízbe. Forraljuk fel, majd szűrjük le.
Tegyük a szilvákat egy hideg vízzel teli nagyobb tálba 5 percre, majd húzzuk le a gyümölcs héját, távolítsuk el a magokat, és vágjuk a szilvát darabokra.
Melegítsük fel a tejet, a tejszínt és a vaníliát egy lábasban, majd a vanília rudakat vegyük ki.
A habosra felvert tojássárgáját, cukrot és porcukrot keverjük bele a tejes keverékbe, és lassú tűzön főzzük tovább, amíg kissé megsűrűsödik, közben kézi habverővel folytonosan keverjük. Ha kihűlt, keverjük hozzá a szilvát és a maradék tejszínt, majd öntsük tepsibe. Tegyük mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul.
A fagylaltot vágjuk nagyobb darabokra, verjük fel elektromos mixerrel egy nagyobb tálban sima, krémes állagúra.
Öntsük át egy szögletes püspökkenyérformába. Fedjük le, és tegyük újra mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése