Hozzávalók (6 adag):
220 g cukor, 250 ml száraz fehérbor, 250 ml víz, 125 ml narancslé, 60 ml lime-lé, 60 ml citromlé, 2 tojásfehérje habja.
Keverjük össze a cukrot, a bort és a vizet egy közepes lábasban. Folytonos keverés közben addig melegítsük, amíg a cukor felolvad. Főzzük további tíz percig kis lángon. A kihűlt szirupba keverjük a leszűrt narancslevet és így ontsuk egy formába, Fedjük le, és tegyük be a mélyhűtőbe. A gelato-t és a tojásfehérje¬habot elektromos mixerrel krémesre dolgozzuk össze. Öntsük vissza a formába, fedjük le, és tegyük a mélyhűtőbe, amíg megszilárdul. Ismét verjük fel a masszát elektromos mixerrel. Adagoljuk kelyhekbe, fedjük le, és ismét tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése