Hozzávalók (4 adag):
6 tojássárgája, 75 g porcukor, 80 ml juharszirup, 300 g főtt pürésített sütőtök, 300 ml tejszín fél teáskanál őrölt szerecsendió.
Verjük fel a tojássárgáját és a cukrot krémesen sűrűre egy kis tálban elektromos mixer vagy habverő segítségével, majd fokozatosan keverjük bele a juharszirupot, majd a tököt. Öntsük át a keveréket egy nagyobb tálba.
A tejszínt is verjük habbá egy kis tálban, és keverjük hozzá a szerecsendiót. Óvatosan forgassuk bele a sütőtökös keverékbe. Öntsük át a masszát egy tepsibe, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul.
Daraboljuk fel a fagylaltot, és elektromos mixerrel verjük fel egy nagyobb tálban krémesen simára. Öntsük át egy szögletes püspökkenyérformába, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése