1 evőkanál zselatinpor, 60 ml víz, 4 közepes méretű mangó feldarabolva (kb. 600 g), 165 g porcukor, 1 evőkanál narancslé, 300 ml tejszín.
A zselatinport öntsük bele egy kisebb lábosba, és keverjünk hozzá egy csésze vizet. Lassú tűzön állandó keverés mellett olvasszuk fel. A zselatinos keveréket öntsük egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a mangót, a narancslevet és a cukrot.
Addig kevergessük, amíg a cukor elolvad. Öntsük az egészet egy tepsibe, fedjük le, és tegyük a mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul.
Vágjuk a fagylaltot nagyobb darabokra, és addig keverjük, amíg a színe világosabbá válik.
Elektromos mixerrel verjük fel a tejszínt kemény habbá.
Óvatosan adjuk hozzá a mangós keverékhez. Öntsük egy formába, fedjük le, és tegyük a mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
Tálalás előtt 15 perccel vegyük ki a mélyhűtőből.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése