Hozzávalók (6-8 adag):
2 liter vaníliafagylalt, 180 ml csokoládés mogyorókrém (Nutella) felmelegítve,1 evőkanál Kahlua (kávé ízesítésű likőr), 60 g durvára vágott pirított mogyoró, 2 evőkanál instant kávé.
Béleljünk ki sütőpapírral egy 14x21 cm-es formát úgy, hogy 2 cm-rel túlnyúljon a két szemközti oldalon. Felezzük meg a vaníliafagylaltot, az egyik felét tegyük vissza a mélyhűtőbe.
A meglágyult fagylaltot keverjük össze a mogyorókrémmel, és elektromos mixerrel keverjük krémesre.
Szórjuk bele a mogyorót. Öntsük a fagylaltot a kibélelt formába, és tegyük a mélyhűtőbe.
A likőrt és az Instant kávét kevergessük egy tálban, amíg a kávé feloldódik.
A vaníliafagylalt másik felét keverjük kézi mixerrel addig, amíg meglágyul.
Adjuk hozzá a likőrös keveréket. Öntsük az egészet az előző adag fagylalt tetejére. Fedjük le, tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul. Borítsuk ki egy tálra.
Távolítsuk el a sütőpapírt, és szeletelve tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése