Medvecukros (Ánizscukros) fagylalt

Hozzávalók (6 adag):

150 g medvecukor (ánizscukor), 250 ml tej, 300 ml tejszín, 2 evőkanál porcukor, 4 tojássárgája.

Keverjük össze a cukorkát, a tejet és a tejszínt egy közepes lábasban. Lassú tűzön forralás nélkül, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a cukorka elolvad. Lassan forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről.
A tojássárgáját és a cukrot verjük fel krémesen sűrűre egy kisebb tálban elektromos mixerrel. Kézi habverővel keverjük bele a forró tejes keveréket a tojásos krémbe. Öntsük a fagylaltot egy tepsibe, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul. Vágjuk a fagylaltot darabokra, verjük fel krémesen lágyra egy tálban elektromos mixerrel. Öntsük formába, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése