Málnakrém

Hozzávalók

50 dkg málna, 20 dkg cukor, fél citrom leve, 2 dl tejszín,
2 teáskanál zselatinpor, 6 db babapiskóta.

Néhány szép nagy málnaszemet félreteszünk, a többit egy tálban villával összetörjük, összekeverjük a citromlével és 15 dkg cukorral. Hűtőszekrényben fél óráig állni hagyjuk. Ez alatt a zselatint hideg vízzel összekeverjük, egy-két percig főzzük, amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a lehűlt málnához. A tejszínt felverjük a maradék 5 dkg cukorral. Összekeverjük a zselatinos málnával. A piskótákat talpas poharakba vagy kistányérokba rakjuk, ráöntjük a málnakrémet, és a félretett málnaszemekkel díszítjük. Hűtőszekrényben lehűtjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése