Csokoládés mentafagylalt



Hozzávalók (16 golyó)

200 g tejszín, 2 tojássárgája, 1-2 ek porcukor, csipetnyi só,
50 g mentaszirup, 100 g étcsokoládé

Forraljuk fel a tejszínt. Keverjük krémesre a tojássárgáját porcukorral és sóval. Közben öntsük bele lassanként a mentaszirupot, végül adjuk hozzá a forró tejszínt. Óvatosan melegítsük fel a masszát, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Hagyjuk fél órát hűlni, majd tegyük újabb fél órára a hűtőszekrénybe. Újra keverjük meg a fagylaltmasszát, töltsük a bekapcsolt fagylaltgépbe, és fagyasszuk kb. 15 percig.

Töltsük a fagylaltot egy műanyagdobozba, és tegyük kb. öt órára a mélyhűtőbe. Hűtsünk le egy nagy műanyag vágódeszkát is.

Olvasszuk fel a csokoládét. Vegyünk gombócokat a fagylaltból, és tegyük a vágódeszkára. Mártsuk a golyókat rövid ideig az olvasztott csokoládéba, majd tegyük vissza a deszkára. A csokoládé így azonnal megszilárdul a fagylalton.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése