Szicíliai fagylalt

Elkészítési idő: 30 perc + fagyasztás

Hozzávalók 8 személyre:

12 gombóc vaníliafagylalt, 5 dkg mandula (durvára vágva),
10 dkg kandírozott gyümölcs, 5 dkg reszelt étcsokoládé, 2 dl tejszín

A vaníliafagylalttal egy 2 l űrtartalmú tál oldalát bevonjuk és a mélyhűtőbe tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a durvára vágott mandulát, a felaprított kandírozott gyümölcsöt meg a reszelt csokoládét.
A tejszínes masszát a fagylalttal bélelt tálba töltjük és további 3-4 órán át fagyasztjuk.
A formát egy pillanatra forró vízbe mártva a fagylaltot kiborítjuk és felszeletelve kínáljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése