Fahéjas parfé

Elkészítési idő: 40 perc + fagyasztás

Hozzávalók 4 személyre:

2,5 dl tej, 4 rúd fahéj, 10 dkg cukor, 3 db tojássárgája, csipetnyi só,
1 kiskanál őrölt fahéj, 3 dl tejszín

A tejbe beletesszük a fahéjrudakat, felforraljuk, majd lefedve legalább fél órán át állni hagyjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, csipetnyi sóval. Rászűrjük a fahéjas tejet és vízgőz fölött kevergetve besűrítjük, majd kihűtjük. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat, a habbá vert tejszínt és vízzel kiöblített formában legalább 3-4 órán át fagyasztjuk. A mélyhűtőből kivéve egy pillanatra forró vízbe mártjuk, kiborítjuk a formából, és felszeletelve kínáljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése